Wie stuurt Nederland?: ‘Leuk om in de hoek van Junior Songfestival te kijken’
Bron: Jasper Suyk

Wie stuurt Nederland?: ‘Leuk om in de hoek van Junior Songfestival te kijken’

Geschreven door Redactie Laatste update:

Vincent en Daniël van Songfestival Update bespreken elke twee weken een potentiële inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië.

Vind jij het ook zo lang duren, Vincent? Woensdag 1 september eindigde de aanmeldperiode om een liedje in te sturen voor het Songfestival, dat is alweer 24 dagen geleden. AVROTOS wil niks zeggen: niet over de hoeveel liedjes die zijn ingezonden en zelfs niet wanneer ze dat wel willen zeggen. Ik vind dat wel jammer. Waarom het niet een beetje meer hypen? Je kan de PR-machine overuren laten draaien. In plaats daarvan houden ze hun lippen stijf op elkaar. Ik kan gewoon niet langer wachten!

Afijn, we zijn hier om weer een random naam te roepen. Ik heb wel een goede! Morgenavond is de nationale finale voor het Junior Songfestival en daarom dacht ik: laten we eens in die hoek kijken. De deelname van Stefania voor Griekenland was een groot succes. Ze eindigde op een mooie tiende plaats. In 2016 vertegenwoordigde zij Nederland op het Junior Songfestival met de meidengroep KISSES. En wie daar ook in zat was Sterre Koning, een opkomend talent waarvan we ongetwijfeld nog heel veel gaan horen! Sterre heeft twee weken terug een nieuwe single uitgebracht, Is Het Beter Zo. Ze heeft een prachtige stem. Alleen nog een act met een greenscreen verzinnen en je hebt succes!

Daniël

Elk jaar duurt het naar mijn idee weer veel te lang. Maar ik snap wel dat AVROTROS er niks over zegt, anders hebben ze elke dag weer een journalist van Songfestival Update of een andere nieuwswebsite aan de telefoon. Natuurlijk moeten ze nu ook eerst rustig alle liedjes gaan luisteren en bespreken. Meestal worden de meeste artiesten pas in het nieuwe jaar bekend gemaakt en is niet iedereen zo snel als België. Dus nog even geduld en verder speculeren. 

Sterre Koning is voor mij een relatief onbekende. Ik weet dat ze heeft meegedaan aan het Junior Songfestival, maar verder dan haar Instagram ben ik niet gekomen. Ik weet dus ook niet hoe goed ze is. Wel vind ik het leuk om in de hoek van het Junior Songfestival te kijken. Dan kunnen we als land mooi laten zien wat voor talenten we kunnen grootbrengen en dan nog zien te voorkomen dat ze bijvoorbeeld voor Griekenland uitkomen.

Vincent

Wie lijkt jou de ideale inzending voor Nederland? Laat het ons weten via Facebook!