Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2003
Bron: AVROTROS / Instagram

Zo gaat het nu met de Junior Songfestival-finalisten uit 2003

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Een deelname aan het Junior Songfestival is voor kinderen vaak een droom die uitkomt, maar hoe gaat het nu met die finalisten? Zingen ze nog steeds of hebben ze hun toekomst volledig anders gepland. De komende weken krijg je antwoorden op al je vragen! Deze week kijken we naar de finalisten uit het jaar 2003. 

2003 was het allereerste jaar dat het Junior Songfestival werd gehouden. Zestien landen namen deel aan het festival in Kopenhagen. Roel Felius had de eer om ons land voor de allereerste keer te vertegenwoordigen. Hij deed dat met nummer Mijn Ogen Zeggen Alles. Uiteindelijk eindigde hij op de 11e plek met 23 punten. 

Roel - Mijn Ogen Zeggen Alles (1)

Stiekem had iedereen vroeger een crush op onze Roel. Roel Felius was 15 jaar toen hij ons kikkerlandje mocht vertegenwoordigen. Hij heeft zeker in de tussentijd niet stilgezeten! Hij mocht dansen en zingen voor onder andere Disneyland Parijs en Universal Studios in Signapore en Japan. Ook speelde hij Cinderella’s vader in een Vlaamse versie van de musical Cinderella.

Tegenwoordig is hij bezig als zanger in het nieuwe pretpark in Being: Universal Studios park. De 32e-jarige zanger maakt ook nog steeds zijn eigen muziek. Zijn laatste nummer Together is uitgekomen tijdens de kerstdagen in 2020. 

Valerie - Leef Je Droom (2)

Valerie eindigde met het nummer Leef Je Droom op de tweede plek. Valerie was na haar Junior Songfestival periode te zien en te horen op diverse Celebrity Cruises. Als backing vocalist zong zij bij Mariah Carey Christmas Concert in de Ziggo Dome. Als model was zij wekelijks te zien in het tv-programma Miljoenenjacht als koffermeisje. 

Valerie schittert nu in de musical Tina Turner van Stage Entertainment als Ikette, Ensemble en mag soms op als cover van Aline. 

Hedwig - Verliefd (4)

Hedwig studeerde in 2011 af aan het conservatorium in Tilburg. Ze is leadzangeres van jazzcombo The Fentanyls en onderdeel van het loungeduo HearHear waarmee ze in binnen- en buitenland optreedt. Tegenwoordig is ze zangdocent op meerdere muziekscholen. 

Jasmine - Mijn Radio (5)

Jasmine Igwe eindigde met haar liedje Mijn radio op de 5e plek. Jasmin heeft een tijdje in Finland gewoond door haar roots. Ze is namelijk half Nigeriaans, kwart Nederlands én een kwart fins. Ze maakt met haar artiestennaam Jaskelis nog steeds haar eigen muziek. 

Aisa - Duizend Dromen (8)

Aisa deed mee aan het muziekfestijn met haar eigen nummer Duizend Dromen. In de jaren die daarop volgde heeft ze meegedaan aan de musical The Lion King. Ze volgde daarna haar dromen en volgde danslessen bij Jakes Dance Factory en studeerde Songwriting & Studio Recoring bij De Dutch School Of Popular Music in Amsterdam. Na die periode heeft ze haar eigen solocarriere voortgezet en heeft ze een aantal nummers uitgebracht genaamd One Night en Don’t Rock. Die nummers heeft ze geschreven met Mickey Shiloh die nummers schreef voor Janet Jackson, Pitbull, Britney Spears en Jennifer Lopez. Tegenwoordig schrijft ze nog steeds haar eigen nummers en heeft ze tienduizend volgers op Instagram.

Claire & Manouk - Verliefd op een jongen (9) 

Het duo Manouk Claire hebben allebei volledig een ander pad ingeslagen. Manouk is sinds 2013 verloskundige en Claire werkt Administratief medewerker bij Nationale-Nederlanden.  

Wil je weten wat alle andere finalisten van vroeger nu aan het doen zijn? Elke dinsdag om 10:00 vind je hier een nieuw jaar!