Correspondent België: ‘Charlotte Foret zou ik graag op het Songfestival-podium zien’
Bron: Julia Dubois Rosca

Correspondent België: ‘Charlotte Foret zou ik graag op het Songfestival-podium zien’

Geschreven door Jolien Weuts

Woensdag is het al zo ver, dan zal de RTBF de opvolger van Hooverphonic bekendmaken. Al sinds 2013 kiest de RTBF voor een oud deelnemer van The Voice Belgique. De kans is dus groot dat ze dat voor 2022 ook weer hebben gedaan. Het zou ook kunnen dat ze, net zoals de VRT, voor een grote naam gegaan zijn. Hieronder geef ik alleszins mee wie ik denk dat de grootste kanshebbers zijn.

Charlotte Foret en Jérémie Makiese

Het zou mij niets verbazen als de RTBF voor Charlotte Foret, oftewel Charles, heeft gekozen. Charlotte won in 2019 The Voice Belgique en bracht daarna verschillende liedjes uit. Ze schrijft ook haar eigen nummers, zo schreef mee aan The Wrong Place, de inzending waarmee Hooverphonic naar Rotterdam trok in 2021. Aangezien we al een aantal jaar voor dezelfde muziekstijl kiezen zou Charlotte geen slechte zet zijn, haar muziek sluit hier namelijk perfect bij aan. Sinds haar optreden in de finale van The Voice Van Vlaanderen is ze ook meer bekend geworden in Vlaanderen en zien veel Vlamingen haar als de ideale songfestival kandidaat voor 2022.

Ik zou haar in de toekomst ook zeker op het Songfestival-podium willen zien. Ze is een goede zangeres en hoewel ik persoonlijk niet zo fan ben van haar muziek, denk ik wel dat het kan werken. Een andere naam uit het ‘The Voice’-kamp is die van Jérémie Makiese. Hij won het recentste seizoen van The Voice Belgique en heeft al laten weten dat hij graag naar het Songfestival wil. Hij heeft nog geen eigen muziek uitgebracht, maar heeft dus zeker wel interesse.

Andere ‘The Voice’ kandidaten

Natuurlijk hoeft het niet per se de winnaar van het programma te zijn. Loïc werd bijvoorbeeld tweede en Blanche en Eliot vielen al eerder af. Als we kijken naar het recentste seizoen is de runner – up, Alice Van Eesbeeck ook wel een kanshebber. Haar zie ik ook wel met een nummer als City Lights op het podium staan. Ze ziet er een beetje mysterieus uit en heeft ook een mysterieuze stem.  Ook de nummer 3 is een kanshebber. Als je bij de reacties onder de optredens van Sonita Djong kijkt, zul je zien dat er veel mensen zijn die haar graag op het Songfestival-podium zouden zien.

Ik ben zeker ook één van die mensen, zij was mijn persoonlijke favoriet van het afgelopen seizoen. Sonita zie ik dan wel eerder een power ballad zingen. Ook de nummer 3 van 2014 , Alice Dutoit oftewel Alice On The Roof maakt kans. Zij zou naar verluid in 2017 al een nummer hebben ingezonden naar de RTBF, maar is het toen niet geworden. Ook haar muziek sluit aan bij de inzendingen van de afgelopen jaren.

Bekendere namen

Als de RTBF voor iets grotere namen wil gaan kunnen ze ook gerust binnen The Voice Belgique blijven. In de jury zitten onder andere zangeres Typh Barrow en DJ Henri PFR, beide zijn bekend in Wallonië. Typh wordt door de binnenlandse pers wel eens omschreven als de Belgische Adele en ze zat al eens in de Belgische vakjury in 2017. Henri heeft al met verschillende nummers in de ultratop gestaan, zowel in Vlaanderen als in Wallonië. Hij heeft in het verleden al wel eens laten vallen dat hij een songfestival deelname wel ziet zitten. Als Henri gekozen wordt zal er wel nog een zanger of zangeres bij moeten want zelf zingt hij niet.

Als de RTBF echt wil uitpakken met een internationaal bekende artiest komen Angèle en Stromae in aanmerking, maar ik denk niet dat één van hen het geworden is. Ik denk niet dat het verstandig is voor Angèle om op dit moment deel te nemen. Ze is immers nog volop bezig met doorbreken in het buitenland en een songfestival-deelname blijft wel voor de rest van je carrière aan je plakken. Als het daar dus misloopt kan dit haar carrière schaden. Stromae zou wel bezig zijn aan een comeback, maar de kans dat die op het Songfestival-podium zal zijn acht ik eerder klein. Hij is in het verleden al verschillende keren gevraagd door de VRT, maar heeft telkens geweigerd.