Wie stuurt Nederland?: ‘Al zingt Davina Vader Jacob, dan winnen we nog’
Bron: Talpa / William Rutten

Wie stuurt Nederland?: ‘Al zingt Davina Vader Jacob, dan winnen we nog’

Geschreven door Redactie Laatste update:

Vincent en Daniël van Songfestival Update bespreken elke twee weken een potentiële inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival 2022 in Italië.

Heb jij ook zo genoten van de Formule 1 afgelopen weekend? Nou, ik ben een van de weinige Nederlanders die niet heeft gekeken. Natuurlijk heb ik wel het optreden van Davina Michelle meegekregen. Ik ben er nog steeds van overtuigt dat zij de beste optie is voor het Eurovisie Songfestival. En als je al niks vraagt voor de F1, dan wil ze vast ook wel gratis het Songfestival doen. 

Natuurlijk weten we niet welke artiest zijn of haar nummer heeft ingestuurd naar AVROTROS, de deadline was vorige week, maar anders wordt het heel lastig deze column te schrijven. Dus laten we gewoon rustig doorgaan met willekeurig wat namen roepen. Misschien wel de band die de rel rondom de F1 naar buiten heeft gebracht. Chef'Special als opvolger van Måneskin. Natuurlijk een heel ander genre, maar zou dit wat voor het Songfestival kunnen zijn? Misschien kan Prins Bernhard wel wat voor ze regelen...

Vincent

Ik hoor ook bij dat kleine groepje Nederlanders dat niet heeft gekeken. Het is in Nederland en meteen is iedereen “fan” van de Formule 1. Maar ik snap het wel. Ik ben normaal ook zo. Je wil kunnen meepraten. Het is dat ik andere verplichtingen had, anders had ik waarschijnlijk ook stiekem toch heel even de televisie aangezet. Waar ik wel (echt) fan van ben, is Davina! Het volkslied heb ik later teruggeluisterd, dat was kippenvel! Al zingt ze Vader Jacob, dan winnen we het Songfestival nog. Maar Davina is uitgesloten. Ze twijfelde al, dan ga je jezelf al helemaal niet aanmelden.

Van Chef'Special ben ik minder fan. Niet vanwege de hele Bernhard-gate, maar omdat het geen personalities zijn. Je kent alleen Joshua Nolet, en dat komt door Wie is de Mol? Heb je ooit gehoord van Wouter Prudon of Guido Joseph? Chef'Special is een beetje suf. Ze maken liedjes, maar daar houdt het op. Måneskin viel op, net als Netta, Salvador en Conchita. De enige recente uitzondering is Duncan, die was in tegenstelling tot zijn voorgangers niet bepaald excentriek. Als we dan toch voor een band gaan, dan zeg ik: DI-RECT! Dat is een band vol personalities, die kunnen echt de show stelen.

Daniël

Wie lijkt jou de ideale inzending voor Nederland? Laat het ons weten via Facebook!