Jeangu Macrooy in jury van nationale finale Junior Songfestival
Bron: AVROTROS

Jeangu Macrooy in jury van nationale finale Junior Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Singer-songwriter Jeangu Macrooy neemt dit jaar plaats in de vakjury van de nationale voorronde voor het Junior Eurovisie Songfestival. Samen met Emma Heesters en Rolf Sanchez bepaalt Jeangu op zaterdag 25 september wie er namens Nederland zal meedoen aan het Junior Songfestival in Parijs.

Tijdens de nationale finale in Rotterdam Ahoy worden de finalisten niet alleen beoordeeld door de vakjury, maar ook door de mensen thuis en de kinderjury. De kinderjury bestaat dit jaar uit de meidengroep UNITY, die vorig jaar de Nederlandse voorronde won, en hun oud-medefinalisten Jackie & Janae en Robin.

Jeangu kijkt er erg naar uit om de rol van jurylid te vervullen. “Het Junior Songfestival zorgt ervoor dat jong talent een podium krijgt. Dat is belangrijk, er zijn zoveel jonge talenten die heel veel in hun mars hebben en dat mag gezien worden”, aldus de Songfestival-inzending van 2021, die zegt te gaan genieten.

Vorig jaar zou Emma Heesters ook plaatsnemen in de vakjury, maar doordat iemand in haar omgeving positief was getest op corona moest zij afzeggen. Ze werd toen vervangen door Fenna Ramos. De presentatie van de nationale finale is dit jaar wederom in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder.