Dít zijn de leukste Songfestival-podcasts
Bron: NPO

Dít zijn de leukste Songfestival-podcasts

Geschreven door Daniël Schalk

Je hoeft dit jaar helemaal niks van het Songfestival te missen, want er zijn verschillende podcasts waarin je wekelijks wordt bijgepraat over het laatste nieuws. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet.

1. De Officiële Songfestival Podcast

Journalisten Lammert de Bruin en Ruben Messelink geven in hun podcast een unieke blik achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Elke woensdag spreken zij met mensen van de organisatie en bespreken zij het allerlaatste nieuws. Van 10 tot 23 mei is de podcast dagelijks te beluisteren.

2. Songfestival Podcast met Aran Bade

Songfestival-verslaggever Aran Bade van RTL Boulevard blikt in zijn eigen podcast terug op de hoogte- en dieptepunten van 65 jaar Songfestival. Ook kijkt hij met verschillende gasten vooruit naar het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. In de eerste aflevering spreekt hij presentatrice Edsilia Rombley.

3. Ding-a-Dong - een podcast over het Eurovisie Songfestival

Iedere woensdag bespreken Marco Dreijer en GJ Kooijman de laatste Songfestival-nieuwtjes en duiken zij in de rijke geschiedenis van 65 jaar Songfestival. Daarnaast verschenen er de afgelopen drie donderdagen speciale afleveringen, waarin Marco en GJ alle liedjes van 2021 bespreken.

4. Songfestivalkoorts

Telegraaf-journalist Richard van de Commert en radiopresentatrice Katja Zwart bespreken in hun podcast wekelijks met verschillende gasten het laatste Songfestival-nieuws. Na één jaar onder hun eigen naam te hebben gewerkt, is Songfestivalkoorts sinds vorige maand een officiële Telegraaf-podcast.

5. Eurovisite

Eurovisite dateert uit 2020, maar dat maakt hem niet minder leuk! Jonathan en Jasper van Songfestival.be zijn in aanloop naar het afgelaste Songfestival van vorig jaar op bezoek geweest bij oud-inzendingen van België. De podcast bracht het tweetal op het idee om een Songfestival-boek te schrijven.