Zó kan je stemmen op Nederland voor het Junior Songfestival 2020
Bron: AVROTROS / Marc Mingels

Zó kan je stemmen op Nederland voor het Junior Songfestival 2020

Geschreven door Daniël Schalk

Sinds vrijdagavond zijn de stembussen voor het Junior Eurovisie Songfestival 2020 geopend. Bij het Junior Eurovisie Songfestival mag je ook op je eigen land stemmen, dus de meidengroep UNITY heeft je hulp nodig! Wij leggen uit hoe het stemmen in zijn werk gaat.

De winnaar van het Junior Eurovisie Songfestival wordt ieder jaar voor 50 procent bepaalt door de kijkers thuis, de andere 50 procent wordt bepaald door de vakjury’s van alle deelnemende landen. Elke nationale vakjury bestaat uit drie professionals uit de muziekindustrie van dat land en twee kinderen. De kijkers thuis kunnen in twee fases online hun stem uitbrengen, ook op hun eigen land!

Fase 1

De eerste fase is vrijdag 27 november om 20:00 uur van start gegaan. Tot het begin van de finale van aanstaande zondag kan er gestemd worden op de 12 deelnemende landen. Om 16.59 uur sluit de eerste stemronde. Om te kunnen stemmen, moet je eerst een samenvatting van alle liedjes bekijken. Daarna moet je drie nummers selecteren om op te stemmen. Alleen dan is je stem geldig.

Fase 2

De tweede fase start zondag als alle landen hebben opgetreden. Na het optreden van de Franse inzending Valentina gaan de stembussen voor ongeveer 15 minuten weer open. Het publiek moet weer op drie landen stemmen. Alle online stemmen worden omgezet in punten. Elk land heeft 58 punten om te verdelen. Het land met de meeste punten wint het Junior Eurovisie Songfestival 2020.

Heb jij al op Nederland gestemd? Stemmen kan via junioreurovision.tv.