41 landen nemen ‘weer’ deel aan Songfestival 2021
Bron: NPO/NOS/AVROTROS

41 landen nemen ‘weer’ deel aan Songfestival 2021

Geschreven door Vincent Popken

Alle 41 landen die afgelopen Songfestival ook al zouden deelnemen, doen dit jaar weer mee. Dat meldt de EBU op hun officiële website. In welke vorm het Songfestival volgend jaar gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

De 65 editie zal volgend jaar gehouden worden op 18, 20 en 22 mei en wordt uitgezonden vanuit Ahoy in Rotterdam. "Het is fantastisch dat dezelfde 41 landen die dit jaar zouden hebben deelgenomen in mei 2021 nog naar Nederland willen komen" zegt Sietse Bakker uitvoerend producent van het Eurovisie Songfestival 2021. "Dit toont aan dat ze nog steeds vertrouwen hebben in ons land na het afgelasten van de editie van 2020." 

Vorige maand presenteerde de organisatie vier mogelijke scenario’s. Met de vier scenario’s wil de organisatie garanderen dat het Songfestival in 2021 niet afgelast hoeft te worden, zoals dit jaar. De organisatie achter het Songfestival zal pas begin 2021 besluiten voor welk scenario zij kiezen. De NPO heeft de ambitie om een Songfestival te organiseren waar zoveel mogelijk bezoekers en deelnemers bij kunnen zijn.