Duncan Laurence geeft indrukwekkend optreden voor 30 fans in Ziggo Dome

Duncan Laurence geeft indrukwekkend optreden voor 30 fans in Ziggo Dome

Geschreven door Marit Bosman Laatste update:

Radio Veronica organiseerde op zaterdag 6 juni een reeks concerten in de Ziggo Dome. Een van die artiesten was Duncan Laurence en onze redacteur Marit was erbij. 

De afgelopen paar dagen waren enorm spannend. Fans van onder andere Ilse DeLange, Kensington en Duncan Laurence zetten hun wekker om 06.00 uur om op die manier niks te missen van de radio. Iedere keer misselijk van de zenuwen of je gebeld kan worden, maar uiteindelijk kwam daar het verlossende belletje voor een vriendin van mij. Ze mag komen naar de Ziggo Dome en wil mij meenemen!

De wekker hoefde niet vroeg, want het concert begon pas rond een uurtje of 16.30. Eenmaal aangekomen bij de Ziggo Dome was het een ontmoeting van weerzien van veel fans en uiteraard op afstand. “Ik vond het fijn dat er eindelijk weer een concert was! Ik had er zoveel zin in, omdat dit jaar bijna niks meer doorgaat. Ik kon oprecht niet meer wachten om live muziek te horen”, vertelt fan Kirsten, die inmiddels Duncan al 8 keer live heeft mogen zien. We liepen naar binnen en het voelde zo onwerkelijk. Na maandenlang konden we eindelijk doen wat we zo graag wilden: Duncan live horen spelen. Er waren cirkels op de vloer getekend waar we in moesten blijven zitten. In de cirkels stonden stoeltjes of een bank en daar konden we het komende uur blijven zitten. Duncan stond op het podium samen met toetsenist Jasper en achtergrondzangers Sarina Voorn en Kris Rietveld. Zij zongen ook mee als achtergrondkoor op het songfestival en waren dit keer ook van de partij. 

De sfeer van het concert was bijzonder om mee te maken. Als je een tijdje niet naar een concert bent geweest voelt het intenser om ineens live muziek te horen. Iedereen voelde zich speciaal dat hij of zij dit mee kon maken. De leegte voelde wel een beetje ongemakkelijk. Je kon een speld horen vallen en als je ging praten hoorde iedereen het, maar al snel kwam een presentator aan ons vertellen dat je mocht doen en laten wat je maar wilde. 

Duncan begon met spelen van Beautiful en al snel was er een fan-actie te zien. Meerdere fans hadden papieren wolkjes bij zich waarop stond “You are beautiful”. Deze fans zijn bijna bij elk optreden aanwezig en proberen altijd iets extra’s te doen. Het was mooi om te zien dat het hier ook kon en dat ze hun best hadden gedaan. “We hadden al een keer hartjes gedaan, dus ik wilde iets anders doen. Duncan heeft een wolkje als tattoo dus ik dacht dat een wolkje een speciale betekenis heeft. In combinatie met Beautiful leek me dat de beste match”, vertelt fan Ynthia. 

Bij Yet begon Duncan zijn tranen weg te slikken en dat raakte het publiek. Dit nummer schreef hij samen met singer-songwriter Will Knox. “Ik had een schrijfsessie en ik had toen nog geen relatie. Ik praatte met hem over het feit dat ik eigenlijk altijd al het gevoel had dat ik ooit op een dag degene zou gaan ontmoeten”, vertelde Duncan aan het publiek. Inmiddels heeft Duncan een relatie en hij is dolgelukkig.

Duncan maakte een mooi statement over #BlackLivesMatter. Hij hoopt dat steeds meer mensen iets gaan doen en zich hiervoor inzetten. “Als het uit het hart komt en je doet iets, dan is het altijd goed” vertelde hij. Duncan post regelmatig berichten over het supporten van #BlackLivesMatter op zijn sociale media. 

Toen de eerste tonen van Love Don’t Hate It werden ingezet werd het publiek wat losser. Het headbangen bij de normale versie zat er niet in, want dit was een akoestische versie maar het meebewegen en dansen was wel aanwezig. Dear Nothing, Arcade, Stranger en Ice Age stonden ook op de setlist. Het gejuich klonk luid in de zaal en het leek net alsof er toch 17.000 man verstopt zaten achter de stoeltjes. Ice Age is een nummer dat het publiek niet had verwacht. Achtergrondzangeres Sarina Voorn was blij om het gejuich weer te horen: “Ik ben niet geschrokken. Ik ben juist blij om na al die tijd gillend publiek te horen” vertelt ze via Instagram. 

De set werd afgesloten met de meest recente single Someone Else. Het werd een emotionele versie en bij meerdere mensen in het publiek rolden de tranen over hun wangen. Na het luid gejuich van het publiek brachten veel fans hun zelfgemaakte cadeautjes naar het podium en verlieten de zaal met een grote glimlach. Het publiek was laaiend enthousiast. “Duncan zingt met heel veel gevoel en vertelt echt een verhaal” vertelt fan Dees die mee is gevraagd door een andere fan Gerdien. Ze kan nog steeds niet geloven dat zij er bij is geweest en stiekem ik ook nog steeds niet.

Aanstaande woensdag om 21.00 is het volledige optreden van Duncan Laurence terug te beluisteren op Radio Veronica.