‘Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam is onverantwoord’
Bron: Daniël Schalk

‘Eurovisie Songfestival 2021 in Rotterdam is onverantwoord’

Geschreven door Daniël Schalk

De Rotterdamse fractie van de SP vindt het onverantwoord om het afgelaste Eurovisie Songfestival in 2021 alsnog in Rotterdam te houden. Het cancelen van het Songfestival kost de gemeente Rotterdam 6,7 miljoen extra, maar de socialistische partij wil dat dit geld aan ‘broodnodige zaken’ wordt besteed.

Op hun website schrijft SP Rotterdam dat zij niet akkoord gaan met 6,7 miljoen extra. “Als het aan de SP ligt wordt het extra geld, de 6,7 miljoen, nu beter aan andere broodnodige zaken besteed, zoals de nog steeds heersende armoede in de stad of om de popcultuur de festivalloze zomer door te helpen.”

Vorig jaar heeft de Rotterdamse SP ingestemd met een maximale bijdrage van de gemeente Rotterdam van 15,5 miljoen. Meer geld wil de SP niet in het Songfestival stoppen. “Ook is niet duidelijk of andere partijen, zoals de NOS en het Rijk, een aanvullende bijdrage leveren”, besluit de politieke partij.

Donderdag stemt de gemeenteraad of Rotterdam in 2021 alsnog de gaststad wil zijn. Volgens de SP is het überhaupt nog te vroeg om na te denken over mei 2021. “De coronapandemie kan ook in 2021 roet in het eten gooien. Daarom roept de SP het college op om eerst adviezen in te winnen bij het RIVM.”