'Songfestival in Rotterdam gaat ondanks coronavirus gewoon door'
Bron: Showbizznetwork.nl

'Songfestival in Rotterdam gaat ondanks coronavirus gewoon door'

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het Eurovisiesongfestival in Rotterdam gaat dit jaar gewoon door ondanks het Coronavirus. Dat heeft wethouder Kasmi van Rotterdam laten weten in een raadsvergadering donderdagochtend. "Er is geen enkele noodzaak om het songfestival af te gelasten", zo sprak hij. Later vandaag neemt de gemeente beslissingen over wat voor gevolgen het coronavirus heeft de gemeente Rotterdam.

Nu het coronavirus steeds meer om zich heen grijpt in onder andere Europa. Worden er verschillenden grote evenementen afgelast. Zo zijn er in brabant alle evenementen geschrapt.

Volgens Kasmi zijn de richtlijnen van het RIVM voor de gemeente Rotterdam leidend. "We monitoren ook zelf, waarbij we wel zien dat de situatie rond corona per dag verandert’’, stelt hij. Volgens Kasmi hoeft er momenteel nog geen knoop te worden doorgehakt. "ik denk dat er ergens halverwege april moet worden bekeken hoe de zaak er dan voorstaat. We hebben dus nog tijd zat."

Andere raadsleden van de gemeente Rotterdam hebben er een hard hoofd in. "Maak je borst maar nat. Als je ziet wat er nu in het buitenland allemaal gebeurt, dan zorgt dit voor een kettingreactie. Dadelijk staan we in ons eentje op die fanzone op de Binnenrotte. Want de rest van Europa komt echt niet." De organisatie van het Songfestival kijkt naar de mogelijkheid om het liedjesfestijn door te laten gaan zonder publiek.