Nikkie de Jager verzorgt online verslag van Songfestival
Bron: NPO / William Rutten

Nikkie de Jager verzorgt online verslag van Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

YouTuber Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, wordt de online host van het Eurovisie Songfestival 2020. De internetster zal via de online-kanalen van het Songfestival verslag doen van het grootste live muziekevenement ter wereld. Dat heeft de organisatie maandagavond bekendgemaakt.

De visagiste maakt ook een speciale YouTube-serie met de deelnemende artiesten en doet verslag vanaf de rode loper tijdens de openingsceremonie. Ook krijgt zij een rol tijdens de twee halve finales en de grote finale. Hoe dat er precies uit gaat zien, heeft de Publieke Omroep niet bekendgemaakt.

Nikkie vindt het fantastisch. “Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival. Toen ik afgelopen najaar hiervoor werd benaderd was ik zo extreem vereerd”, vertelt de YouTuber, die vanavond te gast is in DWDD.

De organisatie is trots dat Nikkie zich als vierde host, naast Edsilia Rombley, Jan Smit en Chantal Janzen, aan het evenement verbindt. “Iedereen kent Nikkie, Nikkie kent iedereen. Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op!”, zegt Sietse Bakker, Executive Producer van het Songfestival in Rotterdam.