Marnix Kaart en Marc Pos regisseren Songfestival 2020

Marnix Kaart en Marc Pos regisseren Songfestival 2020

Geschreven door Daniël Schalk

Marnix Kaart en Marc Pos zijn de regisseurs van het komende Eurovisie Songfestival in Nederland. De twee bekende regisseurs nemen volgend jaar de regie van de tv-shows voor hun rekening. Dat heeft de NPO vandaag bekendgemaakt op hun seizoenspresentatie van tv-seizoen 2019-2020.

Marnix Kaart zal zich vooral toeleggen op het in beeld brengen van de inzendingen van de verschillende landen. Marc Pos richt zich op de structuur van de drie tv-shows, het design en setontwerp en de verschillende showblokken die tussen de deelnemende artiesten te zien zijn.

Marnix regisseerde talloze entertainmentprogramma’s als Holland’s Got Talent, De Musical Awards, De Uitmarkt en Vrienden van Amstel LIVE. “En dan nu het Eurovisie Songfestival. Voor mij een droom en een eer om dit te mogen en kunnen doen”, zegt de regisseur vandaag in een persbericht van de NPO.

Marc was verantwoordelijk voor onder meer De Gouden Televizier-Ring, Het Kerstmuziek Gala en Het Prinsengrachtconcert. “Het Eurovisie Songfestival is een van de grootste en complexe regie-opdrachten die er bestaat, waar ik mijn tanden in ga zetten”, zegt de programmamaker in hetzelfde persbericht.

Beide regisseurs worden samen verantwoordelijk voor de drie live shows, negen generale repetities en het cameraplan voor de ruim 40 deelnemende acts die pas een paar weken van tevoren bekend zijn. Met meer dan 180 miljoen kijkers is het Eurovisie Songfestival een van de grootste tv-shows ter wereld.

Foto: Eurovision.tv