John de Mol sleept Facebook voor de rechter

John de Mol sleept Facebook voor de rechter

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

John de Mol sleept Facebook voor de rechter. In een kort geding in de rechtbank in Amsterdam eist hij dat het bedrijf werk gaat maken van de misleidende advertenties.

De Mol is van mening dat Facebook per direct de benodigde maatregelen moet gaan nemen tegen het misleiden van consumenten met nep bitcoin advertenties. Dat heeft het bedrijf van John de Mol vrijdag laten weten.

De namen van verschillende BN'ers waaronder die van John de Mol worden meerdere malen misbruikt voor advertenties. Hij kiest voor de gang naar de rechter omdat Facebook de verlangde maatregelen ondanks herhaalde verzoeken niet vrijwillig neemt.

John de Mol zegt over het kort geding: "Het stuit me tegen de borst dat mensen hun zuurverdiende geld kwijtraken aan deze oplichterij. Mijn naam en beeltenis, en die van andere bekende Nederlanders, worden misbruikt voor het om de tuin leiden van onwetende consumenten. Iedereen begrijpt dat wij dat verschrikkelijk vinden. Facebook weigert maatregelen te nemen om dit te voorkomen. Ik heb het bedrijf de kans gegeven het gesprek aan te gaan en maatregelen te nemen, maar ik liep tegen een muur van onwelwillendheid aan. Facebook moet eindelijk stoppen met deze nep advertenties in het belang van al diegenen die steeds opnieuw worden bedrogen. Daarom kom ik in actie via dit kort geding. De maatregelen waar ik om vraag houden niet meer en niet minder in dan dat Facebook zich ogenblikkelijk houdt aan zijn eigen advertentiebeleid en niet in strijd handelt met de Nederlandse en Europese regelgeving."

Facebook vermeldt in zijn advertentiebeleid dat advertenties op zijn platformen geen valse, misleidende, frauduleuze of misleidende content mogen bevatten en geen inbreuk mogen maken op rechten van derden. Het bedrijf vermeldt daarbij dat het de aangeboden advertenties scant en van zijn platformen weert wanneer ze niet voldoen aan deze regels.

Foto: Screenshot RTL Late Night