Songfestival versie van Beste Zangers bereikt 1,1 miljoen mensen

Songfestival versie van Beste Zangers bereikt 1,1 miljoen mensen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond keken er maar liefst 1,1 miljoen mensen naar Beste Zangers. In een speciale Songfestival editie blikten oud-deelnemers terug op het Songfestival. Onder andere Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley en OG3NE zongen hun favoriete nummers. De avond werd afgesloten door een duet tussen Jan Smit en OG3NE. Zij zongen Waterloo van ABBA.

Het ging later op de avond nog steeds over het Songfestival. NPO 3 zond een documentaire uit over Duncan Laurence. Hoe is het allemaal tot stand gekomen? Hoe bereidde Duncan zich voor op zijn grote muzikale avontuur? In totaal keken er om 22.00 uur zeker 272.000 mensen naar de documentaire. Hiermee staat Duncan niet in het kijkcijferoverzicht.

Later wist NPO 1, na Beste Zangers, zeker 1,4 miljoen mensen te bereiken met Ik Vertrek. Hoewel het om een herhaling ging, keken er nog veel mensen. Op Twitter werd er weer volop gesproken over de aflevering. Daarna keken er nog maar 467.000 mensen naar Wat een verhaal.

RTL 4 deed het best aardig tegenover Beste Zangers. Kees en Co moest kon weer rekenen op 1,1 miljoen kijkers. Paul de Leeuw pakte minder goed uit. Zijn zevende aflevering van Paul Pakt Uit werd door 817.000 mensen bekeken. Om 22.00 uur wist de TV Kantine nog 720.000 kijkers te bereiken.

Voor SBS6 was er niets anders dan toekijken. Met concurrentie op NPO 1 en RTL 4 is 371.000 kijkers voor de Gordon tegen Dino show een lachertje. Daarna keken er nog 375.000 mensen naar Komt een man bij de dokter.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS.