Zweden feliciteren Denemarken met Songfestival-organisatie
Bron: EBU

Zweden feliciteren Denemarken met Songfestival-organisatie

Geschreven door Eszter Matla-Fodor

Zweden-watcher Eszter volgt wat er in Zweden rond het Songfestival gebeurd.

Natuurlijk heeft Loreen het Songfestival gewonnen en wordt de 2024-editie binnen de landsgrenzen van Zweden gehouden, maar als je de Zweden vraagt die ten noorden van grote meren wonen, is alles daar ten zuiden Noord-Denemarken.

Zo zie je op social media opmerkingen voorbijkomen van mensen die Denemarken feliciteren en vinden dat het Stockholm’s beurt was om Songfestival te hosten. Al is dit ook niet helemaal waar, aangezien de laatste keer (in 2016) juist Stockholm de host stad was. 

Uitverkocht

Wat men er ook van vindt, de keuze is gemaakt en de data is bekend. Dus wat doet het gemiddelde Songfestival-fanaat onmiddellijk? Juist: een verblijf boeken! Maar ik daag je uit om nu eens op de bekende platforms nog een boekbaar verblijf te vinden in Malmö.

Je zal snel tot de conclusie komen dat het toch prettig is dat Kopenhagen zo dichtbij is. Alleen als je een hele dikke portemonnee hebt natuurlijk. Want hoewel sommigen Beyoncé de schuld van de inflatie in het land in de schoenen schuiven, kan Eurovisie er ook wat van.

Fanatiek

Persoonlijk heb ik maar één keer geprobeerd tickets te kopen voor het Songfestival, maar de stress ervan heeft 5 jaar van mijn leven gekost. Dit jaar laat ik het online gevecht maar aan moedigere mensen over en ben ik blij dat ik mijn fanatisme binnen de perken kan houden.