Twan van de Nieuwenhuizen wordt delegatiehoofd, ook in selectiecommissie
Bron: AVROTROS

Twan van de Nieuwenhuizen wordt delegatiehoofd, ook in selectiecommissie

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Twan van de Nieuwehuizen is het nieuwe delegatiehoofd van het Eurovisie Songfestival. Dat heeft omroep AVROTROS woensdag laten weten. Twan zal verantwoordelijk worden voor het gehele project op weg naar het Eurovisie Songfestival 2024. Ook neemt hij deel in de selectiecommissie.

De omroep gaat ook nog op zoek naar nieuwe leden voor de selectiecommissie. Met de komst van Twan stapt AVROTROS-directeur Eric van Stade uit de selectiecommissie. De commissie wordt verder uitgebreid met nieuwe vertegenwoordigers uit de muziekindustrie.

Twan van de Nieuwenhuijzen: “Trots ben ik met het verzoek van AVROTROS om dit uitdagende en unieke project te gaan leiden. Ik kijk er naar uit om met de kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan bij het Eurovisie Songfestival een sterke en overtuigende inzending voor Nederland neer te zetten.”

Algemeen directeur AVROTROS Eric van Stade: “Twan van de Nieuwenhuijzen is in onze ogen de perfecte kandidaat om de projectorganisatie van de Nederlandse delegatie te leiden. Met zijn jarenlange ervaring als Head of Contest bij het Eurovisie Songfestival draag ik mijn rol als voorzitter van de selectiecommissie met veel vertrouwen aan hem over.”