Hoe Zal Ik Het Zeggen? wint International Emmy Award

Hoe Zal Ik Het Zeggen? wint International Emmy Award

Geschreven door Pieter Jongsma

Het tv-programma Hoe zal ik het zeggen? heeft een Emmy Award gewonnen. Het programma van productiehuis Shelter heeft de prijs gewonnen in de categorie Non-Scripted Entertainment.  

Het feelgoodprogramma won vannacht in New York het beeldje in de categorie Non-Scripted Entertainment, en liet daarmee MasterChef Australia, het Thaise The Mask Singer and Top Chef México achter zich. De prijs volgt een paar uur na de lancering van seizoen 2 van Hoe Zal Ik Het Zeggen? bij VTM.

In Hoe Zal Ik Het Zeggen? brengt Jens Dendoncker op een heel originele en verrassende manier boodschappen over aan nietsvermoedende mensen. Het eerste seizoen liep in het najaar van 2017 bij VTM en bereikte wekelijks 700.000 kijkers (live+7). Toevallig of niet, 19 november, ging het tweede seizoen van Hoe Zal Ik Het Zeggen van start bij VTM. Maar ook internationaal heeft het programma succes. Binnenkort is een Duitse versie te zien op VOX en inmiddels zijn al 8 internationale productiedeals gesloten in belangrijke TV-landen zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Eerder won Hoe Zal Ik Het Zeggen ook al een GOLD Award op het WorldMediaFestival in Hamburg in de categorie Entertainment: Comedy, en werd het programma uitgeroepen tot 'beste nieuwe comedyformat' op de internationale tv-beurs MipTV in Cannes.

Foto: VTM