SBS6 lanceert nieuwe vormgeving

SBS6 lanceert nieuwe vormgeving

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS6 neemt na dertien jaar afscheid van haar rode kleur in de vormgeving van de zender. Met ingang van vandaag kleur de zender blauw. Het meest in het oog springende onderdeel daarvan, het logo, toont een grote witte zes met frisse blauwe tinten als achtergrond. Daarmee neemt de zender na dertien jaar afscheid van felrood als basiskleur.

De afgelopen weken zijn bij zowel Hart van Nederland als bij Shownieuws de studio's van huisstijl veranderd. Ook deze programma's nemen definitief afscheid van de rode kleur.

Zendermanager René Oosterman licht de verandering van het zenderuiterlijk als volgt toe: "Dit soort beslissingen neem je niet in een opwelling. Wij zijn stap voor stap bezig met een zorgvuldige herpositionering van SBS6. Bestaande programma's worden opgefrist, terwijl nieuwe presentatoren en formats hun intrede doen. Daar hoort ook een nieuwe huisstijl voor de zender als geheel bij. Ik ben erg blij met het resultaat en hoop dat onze kijkers en adverteerders het daarmee eens zijn."

De nieuwe huisstijl van SBS6 is ontworpen door Bob van der Put, die ook een van de geestelijk vaders van het vorige logo was.

Lees ook: Hart van Nederland en Shownieuws krijgen opfrisbeurt
Lees ook: 
‘Talpa werkt aan naamswijziging SBS6’

Foto: Talpa