Fremantle Media krijgt productierechten BBC-shows

Fremantle Media krijgt productierechten BBC-shows

Geschreven door Pieter Jongsma

Fremantle Media Nederland en België, het moederbedrijf van tv-producent Blue Circle, heeft een deal gesloten met BBC Worldwide. Het productiebedrijf krijgt de exclusieve productierechten van entertainment- én non-scripted formats van de BBC in de lage landen, zo maakte beide bedrijven vandaag bekend.

Het plan is om grote shows van de BBC Worldwide naar de Benelux te halen. BCC maakt onder andere de programma's The Great British Bake Off dat in Nederland wordt uitgezonden als Heel Holland Bakt.

BBC-titels die nu al door andere producenten worden gemaakt, blijven gewoon bij die producenten. Jacob de Boer, Global Commercial Director van BBC Worldwide: “FremantleMedia Netherlands en Belgium zijn de voordehand liggende partner voor ons. Zij produceren in Nederland met groot succes Heel Holland Bakt voor NPO 1 en zullen Dancing With The Stars gaan produceren als deze show terugkeert na een onderbreking van zes jaar op de Belgische televisie bij SBS.”

“Met ons uitgebreide format portfolio en de expertise van FremantleMedia, kijken we ernaar uit om nog meer grote shows van BBC Worldwide zoals Generation Game en In Your Ear naar onze kijkers in de Benelux te brengen.”

Georgette Schlick, CEO FremantleMedia Netherlands & Belgium, gaat verder: “Een goede samenwerking leidt per definitie tot waardecreatie. De catalogus van BBC Worldwide is divers en aantrekkelijk. Van succesvolle factual reality series tot grote spectaculaire entertainmentshows.”

“Wij geloven dat deze catalogus, gecombineerd met FremantleMedia’s track record als toonaangevende maker en producent van internationale formats, zal leiden tot een breed scala aan kwalitatief goede shows. Een veelbelovende stap voorwaarts in het samenbrengen van wereldwijde creativiteit.”