NPO3 brengt De Lama's terug op tv

NPO3 brengt De Lama's terug op tv

Geschreven door Pieter Jongsma

BNNVARA komt op eerste kerstdag met De Lama's zijn Back in Action. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben van der Meer en Patrick Lodiers staan, negen jaar na hun laatste optreden, in een uitverkochte Ziggo Dome. Ze improviseren er op los in klassiekers als Het Moordspel, De Draaideur en Het Interview Achteruit, voor een zaal van elfduizend mensen.

De hele show is op Eerste Kerstdag te zien. Voorafgaand aan het optreden brengt BNNVARA ‘the road to’, een uniek kijkje in de keuken over de hele aanloop naar de show. Waarom wilden ze na al die jaren weer samen het podium op en wat voor hobbels moesten er genomen worden om dat te realiseren?

De Lama’s waren van 2004 tot en met 2008 te zien in negen televisieseizoenen bij BNN. Het programma groeide uit tot één van de meest populaire programma’s van Nederland. Er werden meer dan 70 afleveringen gemaakt en tussen 2005 en 2008 hadden de mannen een succesvolle theatertournee. Het succes werd in 2006 bekroond met de Gouden Televizier-Ring.

De Lama’s Back in Action is op dinsdag 26 december om 21.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.