Gloria Estefan wil op Pinkpop optreden

Gloria Estefan wil op Pinkpop optreden

Geschreven door Pieter Jongsma

Zangeres Gloria Estefan zou ja zeggen als ze zou worden gevraagd om op te treden op Pinkpop. Dat zegt de latin diva in het NTR-programma College Tour.

De 60-jarige Estefan vindt touren steeds zwaarder worden en heeft daarom veel respect voor de Rolling Stones, die nog op hoge leeftijd op tournee gaan. Maar een eenmalig optreden op een festival is een ander verhaal. "Ja, zoiets als dat doe ik absoluut. Zo'n optreden zou ik wel doen." Dat komt haar op groot applaus vanuit de zaal te staan. Wat de Stones doen en eerder ook Tina Turner vindt ze best bijzonder.

"Ik weet niet of ik de Conga nog kan doen als ik in de zeventig ben. Of überhaupt wil doen." Zo laat ze weten in College TourGloria Estefan verkocht meer dan 100 miljoen albums, won zeven grammy's en als kroon op haar werk is er nu een musical over haar leven gemaakt. In College Tour vertelt ze verder onder meer over Cuba, immigranten en haar dit jaar overleden moeder.

College Tour begint op vrijdag 10 november aan een nieuw seizoen, steeds om 21.05 uur op NPO 2. De uitzending met Gloria Estefan is te zien op vrijdag 8 december.

Foto: NTR/ Roy Borghouts