NPO Best herdenkt Dick Passchier

NPO Best herdenkt Dick Passchier

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het themakanaal NPO Best brengt komende zaterdagavond, 7 oktober, een eerbetoon aan de onlangs overleden presentator Dick Passchier (84). De kijker krijgt van 21.00 tot 23.00 uur een marathonuitzending te zien, waarin zijn televisiecarrière uitgebreid wordt belicht.

Vanzelfsprekend komt het karakteristieke commentaar aan de orde tijdens het defilé op Paleis Soestdijk. Maar ook veel aandacht voor Dick als spelleider van Tweekamp, Zeskamp, Spel zonder grenzen en het Stedenspel. Met deze grote NCRV-spelshows bereikt hij in de jaren zeventig en tachtig een miljoenenpubliek. Zijn tv-loopbaan eindigt begin jaren negentig als vast panellid in de quiz Zo vader, zo zoon.

De zender komt om 21.00 uur met de TV-Comeback van Dick Passchier hij presenteert na jarenlange afwezig nog eenmaal een zaterdagavondshow. Om 21.50 uur herhaalt de zender het programma Zo vader, zo zoon waarin de zoon van Dick Passchier te zien is al één van de kandidaten. NPO Best sluit om 22.15 de avond af met het programma Helden van Toen waarin de tv-presentator terug kijkt op zijn leven en carrière.

NPO Best is dagelijks vanaf 20.00 uur te zien in het basispakket van Ziggo (kanaal 311) en KPN (kanaal 58).