‘Honderden Oranje-fans verwacht bij uitzending Jinek’

‘Honderden Oranje-fans verwacht bij uitzending Jinek’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Er worden honderden Oranje-fans verwacht bij de speciale uitzending van Jinek. Rond 22:20 uur schuiven in Jinek alle speelsters van het Nederlands vrouwenelftal aan. De uitzending komt vanuit café Americain op het Leidseplein in Amsterdam en op het Leidseplein hangen grote schermen.

De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat er vanavond honderden mensen worden verwacht op het Leidseplein. Omroep KRO-NCRV noemde de speciale Oranje-uitzending van de talkshow van Eva Jinek eerder vandaag in een persbericht ‘de afterparty van het Europees kampioenschap’.

Onder andere Oranjevrouwen Lieke Martens, Vivianne Miedema, Shanice van de Sanden en aanvoerder Sherida Spitse vertellen in Jinek hoe hard ze gevochten. Samen met alle speelsters, bondscoach Sarina Wiegman en de KNVB-staf blikt Eva Jinek terug op de historische EK-overwinning.

In het publiek zitten familie, vrienden en honderden fans en op het Leidseplein hangen schermen waar toegestroomde Oranjesupporters de uitzending kunnen volgen. Als kers op de taart brengt zanger John de Bever zijn Oranje-versie van Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht ten gehore.

De Oranje-special van Jinek is vanavond om 22:20 uur te zien op NPO 1.

Foto: KRO-NCRV