‘Spoorloos-team binnen enkele uren vrij’

‘Spoorloos-team binnen enkele uren vrij’

Geschreven door Daniël Schalk

Spoorloos-presentator Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender worden binnen enkele uren vrijgelaten. Dat heeft de gouverneur van het Colombiaanse departement Norte de Santander rond 17:00 uur tegen NOS-correspondent Marc Bessems gezegd, zo meldt de NOS donderdagavond.

Het is onduidelijk of de informatie van de gouverneur klopt. Volgens de NOS meldt een correspondent van de Colombiaanse publieke omroep rond 18:00 uur dat de vrijlating al gaande was, maar dat werd kort daarna door de Colombiaanse publieke oproep weer tegengesproken.

De onderhandelingen met de guerrillabeweging ELN, die de twee Nederlandse journalisten heeft ontvoerd, zouden nog niet zijn afgerond. Even voor 17:00 uur schreef ELN op Twitter dat de twee in goede gezondheid zijn en dat er snel een verklaring zou volgen. Die verklaring is er tot op heden nog niet.

Bolt en Follender zijn in Colombia voor opnames voor het NPO 1-programma Spoorloos. Het tweetal zou in Colombia, waar ze zaterdag werden ontvoerd, bezig zijn met de zoektocht naar de moeder van iemand die door een Nederlander is geadopteerd. Vorig jaar werd in hetzelfde gebied een Spaanse journaliste ontvoerd.

Foto: Yvette Wolterinck / KRO-NCRV