Lekker Laat! donderdag vóór Jinek wegens Britse verkiezingen

Lekker Laat! donderdag vóór Jinek wegens Britse verkiezingen

Geschreven door Daniël Schalk

Jinek en Lekker Laat! worden aanstaande donderdag eenmalig omgedraaid. De talkshow van Eva Jinek is donderdag pas na de tv-show van Paul de Leeuw te zien vanwege de exitpoll van de verkiezingen in Engeland, dat laat een woordvoerder van BNN-VARA aan Showbizznetwork.nl weten.

Engeland gaat donderdag, 8 juni, naar de stembus voor de Britse parlementsverkiezingen. Onderzoeksbureau Ipsos MORI zal na het sluiten van de stemlokalen de exitpoll bekendmaken. Na Lekker Laat! is op NPO 1 een extra NOS Journaal te zien met de exitpoll van de Britse verkiezingen.

De late night-show Lekker Laat! is morgen eenmalig om 22:20 uur te zien, vóór de talkshow Jinek. Eva Jinek begint na de extra uitzending van het NOS Journaal over de verkiezingen op haar oude tijdstip, namelijk om 23:05 uur. Jinek zal het hoogstwaarschijnlijk uitgebreid over Engeland hebben.

Sinds maandag 29 mei is Paul de Leeuw op de late avond te zien met zijn eigen late night-show Lekker Laat! Door het programma van De Leeuw zijn Pauw en Jinek vier weken lang een uur eerder te zien. De NPO gaf eerder aan dat de verhuizing van Pauw en Jinek naar 22:30 uur mogelijk definitief is.

“Onze late night sluit in de zomer aan bij Nieuwsuur dat dan vroeger stopt. Wij willen de komende maanden onderzoeken of het eerdere tijdstip beter bij ons publiek past”, zei televisiedirecteur Frans Klein onlangs in De Telegraaf. Concurrent RTL Late Night zal in de zomerperiode al om 21:30 uur beginnen.

Lekker Laat! is om 22:20 uur, het NOS Journaal om 23:00 uur en Jinek om 23:05 uur te zien op NPO 1.

Bekijk Lekker Laat! op TVblik.nl/lekker-laat

Foto: BNN-VARA / Olivier Thijssen