Eurovisie Songfestival 2017 bereikt minder mensen

Eurovisie Songfestival 2017 bereikt minder mensen

Geschreven door Daniël Schalk

Het Eurovisie Songfestival trok dit jaar minder kijkers dan vorig jaar. De twee halve finales en de grote finale van het Eurovisie Songfestival 2017 bereikten 182 miljoen mensen. Vorig jaar trok het Eurovisie Songfestival 204 miljoen mensen, dat zijn ruim 20 miljoen mensen meer dan dit jaar.

Het Songfestival werd dit jaar niet uitgezonden in Rusland. Omdat de Russische inzending Julia Samoylova niet naar Kiev mocht door het overtreden van de Oekraïense wet, trok Rusland zich terug en besloot de Russische zender Channel 1 het muziekevenement dit jaar ook niet uit te zenden.

De reden dat het Eurovisie Songfestival dit jaar minder mensen heeft bereikt lijkt dus te komen doordat het Songfestival niet werd uitgezonden in Rusland. Via YouTube keken er wel meer mensen dan vorig jaar, zo meldt de organisatie. 6 miljoen mensen volgde het Songfestival dit jaar via YouTube.

Ook in Nederland keken er dit jaar minder mensen naar het Eurovisie Songfestival. In Nederland keken er dit jaar 4.067.000 mensen naar de grote finale van het Songfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Naar de finale met de Nederlandse singer-songwriter Douwe Bob keken vorig jaar 4,2 miljoen kijkers.

Bekijk de finale van het Eurovisie Songfestival 2017 terug op TVblik.nl

Foto: Eurovision.tv / Cátia Castel-Branco