Omroep MAX test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt

Omroep MAX test geurtelevisie bij Heel Holland Bakt

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na de zomer start een nieuw seizoen van Heel Holland Bakt. Om dit vijfde seizoen groots te vieren heeft MAX iets nieuws bedacht HHB-GEURTV.

"Afgelopen zomer reed er een tram door Amsterdam die de geur van appeltaart verspreidde, maar bij komend seizoen kan een selecte groep HHB-fans thuis genieten van de heerlijke geuren uit de Heel Holland Bakt-tent. In de HHB-GEURTV-kastjes zitten patronen met daarin de geuren van een aantal basisingrediënten, waaronder vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg."

In de uitzendingen van het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt zitten geluidstonen waarop het HHB-GEURTV-kastje reageert. "Het technisch vernuftige kastje kan geuren mengen, waardoor er eindeloos veel verschillende variaties mogelijk zijn. De tonen zijn niet hoorbaar en niet schadelijk voor mens en dier."

Nadat MAX vorig jaar als eerste een geurkanon op een tram monteerde, is de omroep nu voorloper op het gebied van geurtelevisie: nog nooit eerder was het voor gewone televisiekijkers mogelijk om thuis bij het beeld horende geuren waar te nemen. Als de test bij het aanstaande seizoen een succes blijkt wil MAX in de toekomst het aantal HHB-GEURTV-kastjes opschalen.

Is het HHB-GEURTV-kastje een goede 1 aprilgrap of gaat de omroep dit écht uitvoeren?

Heel Holland Bakt dit najaar terug op NPO1

Bekijk Heel Holland Bakt op TVblik.nl/heel-holland-bakt

Foto: Omroep Max