Tim Hofman wil vrije dag tijdens verkiezingen

Tim Hofman wil vrije dag tijdens verkiezingen

Geschreven door Daniël Schalk

De Stembus 2017, waarvan Tim Hofman één van de initiatiefnemers is, wil dat de 850.000 jongeren die 15 maart voor het eerst mogen stemmen vrij krijgen om te gaan stemmen. De Stembus 2017 wil samen met de besturen van alle MBO's, HBO's en Universiteiten studenten vrij geven.

Als studenten geen vrij krijgen tijdens de verkiezingen, adviseert De Stembus 2017 om alsnog vrij te nemen. “De geboorte van Christus is leuk. Een weekje vrij omdat het lente wordt, prima. Maar op de belangrijkste dag van onze manier van leven hebben we geen vrij”, zegt Tim Hofman.

“Het lijkt alsof we niet trots zijn op ons stemrecht. Alsof we het niet belangrijk vinden. Tot nu. Want de ultieme uiting van onze vrijheid en manier van leven is ons stemrecht. Dat wij met z'n allen de richting van ons land mogen bepalen. Daarom willen we het met De Stembus 2017 voor elkaar krijgen dat de dag waarop we stemmen, een vrije dag wordt”, vervolgt de BNN-presentator.

Voor de lancering van de nieuwe nationale feestdag op woensdag 15 maart gaat De Stembus langs bij een school ergens in Nederland waar Tim samen met een bus vol aanhangers alle leerlingen oproept om te gaan stemmen. “Gebruik 15 maart je stem, zeg: 'Ik neem vrij”, aldus Hofman.

Foto: BNN / Stijn Ghijsen