RTL haalt Succesfactor van tv na Rambam-onderzoek

RTL haalt Succesfactor van tv na Rambam-onderzoek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL stopt per direct met het uitzenden van het RTL7-programma De Succesfactor, dat werd gepresenteerd door Bert Kuizenga. RTL7 stopt met het programma naar aanleiding van onthullingen over de Succes Awards in de uitzending van het NPO 3-programma Rambam van vanavond.

In de uitzending van Rambam van vanavond is te zien hoe het de makers van het VARA-programma lukt om een ondernemersprijs te winnen met een niet bestaand bedrijf. De makers richtten een fictief uitzendbureau op om aan te tonen dat de Succes Awards doorgestoken kaart zijn.

En met succes, want het bedrijf van Rambam werd uitgeroepen tot branchewinnaar in de categorie job recruitment. De prijs werd toegekend na een “brancheonderzoek” van twee dagen waarin werd bewezen dat het fopbedrijf van Rambam met kop en schouders boven de concurrentie uitstak.

Volgens de makers van Rambam zijn de Succes Awards geen echte prijs, maar een uitgekookt verdienmodel. Winnaars betalen 12.750 euro om bovenaan te eindigen in hun branchecategorie. Daarvoor ontvangen ze naast een prijs, ook een item in het programma De Succesfactor op RTL 7.

“Dit is een zeer ernstige zaak. Wij hebben dit verder onderzocht en naar aanleiding van onze bevindingen zijn wij genoodzaakt per direct het betreffende programma, dat wordt uitgezonden op RTL 7 via ingekochte zendtijd, niet meer uit te zenden”, laat een woordvoerder van RTL weten.

Rambam over de Succes Awards is donderdag 12 januari om 22:05 uur te zien NPO 3.

Het programma is verwijderd van RTL XL, maar nog wel terug te kijken via TVblik.nl.

Foto: RTL