Rapper Kraantje Pappie in Expeditie Robinson

Rapper Kraantje Pappie in Expeditie Robinson

Geschreven door Pieter Jongsma

Rapper Kraantje Pappie is te zien in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. De rapper laat aan NU.nl weten dat hij geen moeite had om zijn deelname aan het programma geheim te houden. "Ik zei dat ik naar een huisje ging om daar aan mijn album te werken", zo laat hij weten. Kraantje Pappie is de vijftiende deelnemer van het programma.

Volgens Kraantje Pappie heeft leeftijd en fysieke gesteldheid geen rol gespeeld tijdens zijn deelname aan het programma. "Ik ben wel sterk, ik sport graag en krijg door mijn vele optredens een goede conditie, maar er zijn zoveel andere dingen waarmee je te maken krijgt op dat eiland. Vooral op mentaal vlak kom je jezelf wel tegen."

Volgens de muzikant maakt het niet per se uit of je als deelnemer jong of oud bent. Toch zegt hij veel bewondering te hebben voor acteur Bartho Braat, de oudste deelnemer die ooit aan het programma heeft meegedaan.

"Ik heb veel respect voor Bartho Braat. Hij deed mee op 65-jarige leeftijd. Ik neem mijn pet af voor hem." laat hij weten aan NU.nl.

Kraantje Pappie is samen met goede vriend JayJay Boske Boske te zien in het programma hij neemt het op tegen Boerin Bertie, GTST-actrice Gaby Blaaser, Rapper Dio, Koos van Plateringen van Shownieuws, wereldkampioen kitesurfen Jalou Langeree en voormalig wielrenner Thomas Dekker. Andere kandidaten zijn actrice Elle van Rijn, model Chloe Leenheer, vlogger Anna Nooshin, presentator Lex Uiting en acteur Bartho Braat. Ook Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks doet mee.

Expeditie Robinson is vanaf donderdag 8 september te zien op RTL 5.