NPO gaat hele jaar door met Pauw en Jinek

NPO gaat hele jaar door met Pauw en Jinek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De talkshows Pauw en Jinek zullen vanaf het nieuwe tv-seizoen beide zes maanden te zien zijn, dat heeft de NPO maandag bekendgemaakt op haar seizoenspresentatie. Het hele jaar door zal er dus op de late avond een praatprogramma te zien zijn bij de Nederlandse Publieke Omroep.

Jeroen Pauw begint maandagavond aan een nieuw seizoen van zijn talkshow Pauw en is daarmee tot eind 2016 elke werkdag te zien. Eva Jinek keert in januari en februari 2017 terug met haar talkshow Jinek. De maanden maart en april neemt Pauw voor zijn rekening en Jinek is in de zomer te zien.

In de zomer is het praatprogramma van Eva op de late avond een half uur eerder te zien dan normaal. Waar Pauw en Jinek normaal om 23:00 uur beginnen, begint de late night-talkshow in de zomer om 22:30 uur. De NPO concurreert daarmee direct met RTL Late Night, dat ook om 22:30 uur begint.

Daarnaast gaan Jeroen Pauw en Eva Jinek tijdens de Tweede Kamerverkiezing in 2017 samenwerken. Naast dat Jeroen en Eva samen een programma presenteren, is de talkshow rondom de Tweede Kamerverkiezing ook in het weekend te zien, om de kijkers van de Publieke Omroep nog meer te informeren.