Hete zomermaanden bij RTL 8

Hete zomermaanden bij RTL 8

Geschreven door Pieter Jongsma

De afgelopen maanden hebben de kijkers van RTL 8 gestemd op hun favoriete Hollywood hunk. Duizenden mensen brachten hun stem uit en de Hollywood Hunk Top 20 is daarmee bepaald.

Vanaf vanavond wordt er afgeteld naar de nummer 1 en is er iedere werkdag om 20.30 uur een film te zien met de knapste mannen uit de Amerikaanse filmindustrie.

De nummer 20 van de lijst, Kevin Spacey, trapt de Hollywood Hunk-maand af met de film ‘The Shipping News’. Maar ook Brad Pitt, Bradley Cooper, Jude Law en Leonardo DiCaprio ontbreken natuurlijk niet tijdens deze hete filmmaand. De nummer 1 van de lijst, Matthew McCounaghey, is de publiksfavoriet en op vrijdag 26 augustus te zien in de romantische comedy ‘Ghosts Of Girlfriends Past’.

RTL 8 sluit op woensdag 31 augustus, de sterfdag van prinses Diana, de maand af met de première van de film over haar leven ‘Diana’.
De themaweken van RTL 8 zijn inmiddels een begrip. De maand juli was met een aantal records een erg succesvolle filmmaand. De week van de animatiefilms (11 t/m 15 juli), met films als ‘Shrek’ en ‘Ice Age’, is de best bekeken themaweek van RTL 8 tot nu toe. De week erna heeft met een martkaandeel (V 20-49) van 10,5% het hoogste weekgemiddelde ooit gehaald. En de films ‘It Takes Two’ en ‘Grease Live!’ zijn qua marktaandeel (V 20-49), respectievelijk 14,7% en 14,4%, de best bekeken 20.30 uur-films van RTL 8 ooit.

Hollywood Hunk-maand: maandag 1 augustus tot en met vrijdag 26 augustus, iedere werkdag om 20.30 uur bij RTL 8
‘Diana’: woensdag 31 augustus om 20.30 uur bij RTL 8