NOS op 3 terug naar ‘terrorisme-hoofdstad’ Molenbeek

NOS op 3 terug naar ‘terrorisme-hoofdstad’ Molenbeek

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

NOS op 3 is maandag met het project ‘Bij ons #In Molenbeek’ gestart. NOS-presentator Mustafa Marghadi was ten tijde van de Brusselse aanslagen in Molenbeek om verslag te doen van de actualiteit. Nu keert hij voor NOS op 3 een maand lang terug naar de ‘hoofdstad van het terrorisme’.

Na de aanslagen bleek dat er opvallend vaak een link bestond tussen de terroristen en Molenbeek. Dagenlang stond de internationale pers in de wijk om verslag te doen van politieonderzoeken en invallen. NOS op 3 vraagt zich af hoe de bewoners van Molenbeek naar elkaar en hun wijk kijken.

Mustafa gaat op zoek naar antwoorden in persoonlijke ontmoetingen met buurtbewoners. De verhalen van de bewoners van Molenbeek zijn terug te vinden in verschillende vormen en op verschillende platformen van NOS op 3, de tak van de NOS met een jongere doelgroep dan het NOS Journaal.

Het project is een voorbeeld van hoe NOS op 3 experimenteert met nieuwe vertelvormen. Op Instagram posten ze dagelijks videoportretten en op hun site brengen ze de wijk letterlijk in kaart. Daar kun je op een kaart door de straten van Molenbeek gaan en de bewoners beter leren kennen.

Bekijk de programma’s van de NOS op TVblik.nl