Daniël Dekker blikt terug op 61 Songfestival-jaren

Daniël Dekker blikt terug op 61 Songfestival-jaren

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Daniël Dekker neemt woensdagmiddag de kijker mee op een reis langs een aantal Nederlandse inzendingen van de afgelopen jaren. In het AVROTROS-programma Van Ding-A-Dong tot Walk Along komen in een half uur leuke weetjes en nostalgie van 61 jaar Eurovisie Songfestival voorbij.

Dit jaar vindt de 61ste editie van het Eurovisie Songfestival plaats in de Zweedse hoofdstad Stockholm, waar Douwe Bob Nederland vertegenwoordigd. Voor oud-Songfestival-commentator en delegatielid Daniël Dekker de gelegenheid om terug te blikken op al die jaren.

De laatste keer dat Nederland het Eurovisie Songfestival won was, net als dit jaar, in de Zweedse hoofdstad Stockholm. In 1975 won Teach-In namens Nederland het Songfestival met het nummer Ding-A-Dong. Iedereen hoopt dat Douwe Bob hier verandering in gaat brenden en dit jaar wint.

Singer-songwriter Douwe Bob wist dinsdagavond een plaats voor de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm te bemachtigen. Met het nummer Slow Down vertegenwoordigt hij dit jaar Nederland. Aankomende zaterdag, 14 mei, staat Douwe Bob in de finale van het Songfestival.

Van Ding-A-Dong tot Walk Along is vanmiddag, 11 mei, om 16:20 uur te zien op NPO 1.

Lees ook: 'Douwe Bob door naar finale Songfestival'

Lees ook: 'TV-blog: Eerste halve finale Eurovisie Songfestival 2016'

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de grote finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/14 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]