Douwe Bob door naar finale Songfestival

Douwe Bob door naar finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Singer-songwriter Douwe Bob is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival 2016 in Stockholm. Douwe Bob streed dinsdagavond met zijn nummer Slow Down in de eerste halve finale om een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Vorig jaar lukte het Trijntje Oosterhuis niet om namens Nederland de finale te bereiken. De verwachtingen van Douwe Bob waren erg hoog, omdat iedereen wilde dat we dit jaar wel weer de finale zouden halen. In 2014 werd Nederland met The Common Linnets tweede op het Songfestival.

Nederland heeft samen met de inzendingen van Azerbeidzjan, Rusland, Hongarije, Kroatië, Oostenrijk, Armenië, Tsjechië, Cyprus en Malta de eerste plekken in de finale bemachtigd. De ‘Big Five’-landen Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland en gastland Zweden stonden al in de finale.

Aankomende donderdag, 12 mei, strijden de inzendingen van Letland, Wit-Rusland, Ierland, Zwitserland, Macedonië, Australië, Litouwen, Polen, Israël, Servië, Albanië, Bulgarije, Denemarken, Georgië, Roemenië, Slovenië, Noorwegen, Oekraïne en België om de laatste finale plaatsen.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival

Aantal dagen tot de grote finale met Douwe Bob:

[ujicountdown id="Songfestival" expire="2016/05/14 21:00" hide="false" url="" subscr="" recurring="" rectype="second" repeats=""]