NPO trekt stekker uit Jan rijdt rond

NPO trekt stekker uit Jan rijdt rond

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Het NPO 3-programma Jan rijdt rond, de opvolger van het NPO 2-programma Man Bijt Hond, krijgt geen vervolg. De Publieke Omroep trekt de stekker uit het dagelijkse vooravondprogramma van de jongerenzender van de NPO. Het programma trok dagelijks gemiddeld 100.000 kijkers.

Jan rijdt rond betreurt haar einde. “Vandaag kregen we te horen dat Jan rijdt rond per 1 mei 2016 stopt. Dat vinden we als makers enorm jammer. Maar we gaan er de komende 3 weken vol energie nog een feest van maken!”, laten de makers van het NPO 3-programma op Facebook weten.

In het programma staan verrassende verhalen van onbekende mensen centraal. Alle verslaggevers in het programma heten Jan en zijn herkenbaar aan een opvallend blauw pak. Ze rijden rond door heel Nederland in een rode Cadillac op zoek naar bijzondere verhalen van gewone Nederlanders.

De laatste uitzending van Jan rijdt rond is op vrijdag 29 april. Het programma wordt na 29 april vervangen door onder andere herhalingen van de komedieserie All Stars en van het programma 60 jaar Songfestival, waarin vorig jaar werd teruggeblikt op het 60-jarig bestaan van het Songfestival.

Bekijk Jan rijdt rond op TVblik.nl/jan-rijdt-rond