‘SBS6 wil eigen Sinterklaasintocht’

‘SBS6 wil eigen Sinterklaasintocht’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

SBS6 wil dit jaar een eigen Sinterklaasintocht organiseren en uitzenden op televisie, dat meldt Omroep Brabant. Het comité Welkom Sinterklaas heeft namens SBS6 de Noord-Brabantse gemeente Halderberge benaderd om in de plaats Oudenbosch een Sinterklaasintocht te organiseren.

De gemeente vond het idee van de commerciële tv-zender leuk, maar de rekening niet. Burgemeester Giel Janssen heeft aan Omroep Brabant laten weten dat SBS6 86.000 euro aan de gemeente vroeg om de intocht van Sinterklaas in de Noord-Brabantse gemeente uit te zenden.

De reden van de hoge rekening in een te hoge brug in de haven van de plaats Oudenbosch. “Ze wilden dat de Sint met pakjesboot 12 naar Oudenbosch kwam, maar wij hebben een brug in de haven en die is niet hoog genoeg. De brug weghalen is hartstikke duur”, aldus Janssen.

SBS6 zal nu opzoek moeten naar een andere locatie voor hun Sinterklaasintocht. Dat de tv-zender plannen heeft om zelf een intocht te organiseren is best opmerkelijk, omdat de Publieke Omroep al sinds het begin van de nationale intocht van Sinterklaas in 1952 de intocht uitzendt op televisie.

Bekijk Het Sinterklaasjournaal (NTR) op TVblik.nl