Kassa komt met speciale Belbus aflevering

Kassa komt met speciale Belbus aflevering

Geschreven door Sebastiaan Boers

De Kassa van de VARA is gesloten. Zaterdagavond konden mensen hun laatste consumentenzaken afrekenen. Tijdens deze laatste aflevering blikte caissière Brecht van Hulten terug op het afgelopen jaar. Het hoogtepunt was toch wel het 25 jarig bestaan van Kassa. Hier werd toen een speciale aflevering over gemaakt.

Ook werd er volop aandacht besteed aan de zorg in Nederland. Dat is vanaf 2015 voor veel mensen enorm veranderd. Hier besteedde Brecht ook aandacht aan. Maar er was ook ruimte voor nieuwe consumentenzaken. Zo werd er een gesprek gevoerd over het wild in onze supermarkten. 

Volgens deskundigen en onderzoekers bieden supermarkten deze kerst ''plofkonijnen'' en ander plofwild aan. Er staan geen duidelijke etiketten op de verpakkingen waardoor consumenten slecht worden geïnformeerd. Dat moet anders vindt ook Kassa. De supermarkten zelf gaven aan dat zij kerst 2016 veranderingen zullen proberen door te voeren.

Naast Brecht is er ook aandacht voor de Belbus. De Belbus gaat met de consumenten opzoek naar een oplossing voor een probleem. Week in week uit reed de Belbus door heel Nederland. Ook in de laatste uitzending van 2015 werd een probleem van een consument opgelost.

Op zaterdagavond 2 januari 2016 is de Kassa weer geopend voor de consumenten. Op die dag zal er een speciale aflevering van Kassa gemaakt gaan worden. De aflevering zal dan in het teken staan van de Belbus. Alle hoogtepunten van 2015 zullen opnieuw onder de aandacht gebracht worden.

De Kassa van de VARA is vanaf 2 januari 2016 weer wekelijks geopend. 

Bekijk Kassa ook terug via TVBlik.