Art Rooijakkers presenteert NOS Nationaal Aftelmoment

Art Rooijakkers presenteert NOS Nationaal Aftelmoment

Geschreven door Daniël Schalk

De NOS komt op oudejaarsavond voor de tweede keer met het NOS Nationaal Aftelmoment. De presentatie van de spectaculaire vuurwerkshow is ook dit jaar in handen van AVROTROS-presentator Art Rooijakkers, die voor de tweede keer een uitstapje maakt naar de nieuwsomroep.

Sinds vorig jaar is Nederland een traditie rijker. Na de iconische vuurwerkshow op Harbour Bridge in Sydney, de mensenmassa’s bij het London Eye-reuzenrad, de klok op Puerta del Sol in Madrid en het spektakel op Times Square in New York City, heeft Nederland haar eigen aftelmoment.

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is op oudejaarsavond het decor voor de viering van het oude naar het nieuwe jaar. “Bijzondere beelden zullen komen van de helikopter die boven de stad en als het ware dóór het vuurwerk zal vliegen”, laat de NOS vandaag over het aftelmoment weten.

Het museum in de hoofdstad van Nederland was vanaf 2012 het decor van SBS6 tijdens de jaarwisseling. Bij het Scheepsvaartmuseum vond de trekking van de oudejaarsloterij plaats, gevolgd door een groot meezingfeest. Vorig jaar verhuisde het feest naar De Hofvijver in Den Haag.

Het NOS Nationaal Aftelmoment is 31 december, tussen 23:50 en 24:10 uur te zien op NPO 1.