Ruim 300.000 kijkers voor finale Junior Songfestival

Ruim 300.000 kijkers voor finale Junior Songfestival

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond stond in het teken van de finale van het Junior Songfestival. Deze liveshow werd gepresenteerd door Jan Smit. In deze finale wist Shalisa van der Laan te winnen met haar zelfgeschreven nummer Million Lights. Zij mag Nederland gaan vertegenwoordigen in Bulgarije.

In totaal keken er 366.000 mensen naar de finale van het Junior Songfestival op NPO 3. Dat zijn er iets meer dan een week eerder. Vorige week keken er 362.000 mensen naar de halve finale van ditzelfde Junior Songfestival. Met de huidige kijkcijfer staat de finale op plek 24 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de AVROTROS komt uit op 15,2 %.

In de vroege zaterdagochtend stond Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST) acteur én presentator van de Kids Top 20 ook al weer klaar. Rond 08.10 uur keken er 56.000 (jonge) kijkers naar de Kids Top 20. In de Kids Top 20 komt alleen maar muziek waar op gestemd is voorbij. 

Vorige week kwamen de mannen van Zomaer langs. Deze mannen werden bekend dankzij hun deelname aan Holland's Got Talent. Naast Zomaer komen er nog meer artiesten langs om hun single te promoten. Langzaam maar zeker wordt Buddy echt het nieuwe gezicht van deze Kids Top 20.

In totaal keken er 56.000 mensen naar de Kids Top 20. Met deze kijkcijfers is er nog geen plek in de kijkcijfer top 25. Ook is deze aflevering het minst bekeken tot nu toe. De best bekeken aflevering was twee weken geleden. Toen zagen 111.000 (jonge) kijkers Buddy aan het werk. AVROTROS ziet een marktaandeel binnen van 8,0 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk de Kids Top 20 terug via TV Blik.