Zendermanager Ana Henriques vertrekt bij Net5

Zendermanager Ana Henriques vertrekt bij Net5

Geschreven door Daniël Schalk

Ana Henriques stopt al na tien maanden als zendermanager van vrouwenzender Net5. Henriques voelt zich niet op haar plek in de televisiewereld, dat vertelt ze aan Broadcast Magazine. “Ik heb met heel veel plezier, passie en trots gewerkt aan de zender, ik heb ontzettend veel geleerd”, zegt zij.

Ze vervolgt: “Maar ik moet bekennen dat tv toch een andere bloedgroep is dan de mijne.” Henriques was voor haar tv-avontuur bij de vrouwenzender van SBS Broadcasting senior brandmanager voor Crystal Clear, Holy Soda en Sourcy bij Heineken. Daarna ging zij aan de slag als zendermanager.

Ana Henriques wordt opgevolgd door Carter Duong, de zendermanager van Veronica TV. Bastiaan van Dalen gaat zijn werk als zendermanager van SBS9 combineren met het werk als zendermanager van Veronica en neemt daarmee het stokje over van de nieuwe zendermanager van Net5.

Henriques vertrekt bij Net5 vlak na de premières van de grote tv-shows House Rules Holland en Meiden van de Herengracht. Deze twee programma’s zijn de enigste twee nieuwe programma’s van Net5 dit najaar en beleefden afgelopen dinsdag een matige start op de vrouwenzender.