Pointless komt terug

Pointless komt terug

Geschreven door Sebastiaan Boers

De nieuwste quiz van Nederland, Pointless, komt terug op televisie. Vrijdagavond viel na vijf weken het doek. Een groot deel van de zomer kon de kijker genieten van deze nieuwe quiz. Het doel van Pointless is om zo min mogelijk punten te scoren. Dit lijkt heel eenvoudig, maar dit bleek toch niet helemaal zo te zijn.

Jurylid Owen Schumacher stond presentatrice Lucille Werner in iedere aflevering bij. Hij lichtte de vragen toe voor de kandidaten. De kans is groot dat Pointless dezelfde kant op gaat als De Slimste Mens. Deze NCRV-quiz is in de zomer én in de winter maanden te zien. Dagelijks weet De Slimste Mens een miljoenenpubliek te bereiken.

Deze kijkcijfers heeft Pointless nog niet gehaald. Wel heeft deze quiz een vaste groep kijkers bereikt. Een aantal aflevering zat Pointless dicht tegen de 800.000 kijkers aan. In totaal moest Pointless drie keer verhuizen van tijdstip. In verband met een EK Hockey wedstrijd werd Pointless rond 17.25 uur uitgezonden. 

Aan het einde van de aflevering van vrijdagavond liet Lucille weten dat ze hoopt dat Pointless terugkeert. Misschien al wel in het komende najaar. Of dit ook echt gaat gebeuren zal in de toekomst duidelijk worden. Aan de kijkcijfers zal het zeker niet liggen.

Ook via Twitter liet de quiz weten dat Pointless terugkeert. ''We komen terug!!!'' liet Pointless vrijdagavond weten. Maar het is nog niet bekend of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Mocht Pointless inderdaad terug keren op televisie, dan is het nog niet bekend op welk moment dit gaat gebeuren.

De reacties over Pointless liepen dan wel sterk uit één, maar de meeste kijkers konden deze quiz wel waarderen. Vijf weken voor deze quiz is wel behoorlijk kort, maar toch heeft Pointless alles in huis om verder te groeien. Aan het enthousiasme van Lucille en Owen zal het zeker niet liggen.

Bekijk Pointless terug via TV Blik.