SBS 6 scoort met Mijn Laatste keer

SBS 6 scoort met Mijn Laatste keer

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

SBS 6 heeft opnieuw een goede avond achter de rug. De zender die al lange tijd kampt met teruglopende kijkcijfers, lijkt het deze zomer opvallend goed te doen.

Het nieuwe SBS6-programma met Rob Kamphues Mijn Laatste keer, wist zondagavond 832.000 kijkers te trekken, daarmee scoorde het 21 procent marktaandeel. Hart van Nederland wist voor het nieuwe programma 1,2 miljoen kijkers te bereiken. SBS 6 was de nummer één op de late avond, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Op prime time was SBS 6 nummer twee, er keken ruim 673.000 kijkers naar een herhaling van Oplichters in het Buitenland.

Afgelopen week wisten Hart van Nederland en Shownieuws een aantal keer boven de 1,2 miljoen kijkers te trekken naar de late-avond. De editie van Shownieuws en Hart van Nederland wisten afgelopen maandag topcijfers te behalen daarmee was de uitzending van maandagavond de beste bekeken uitzending sinds 2013. Shownieuws wist de beste bekeken aflevering neer te zetten sinds februari 2012.

RTL 4 deed het zondagavond heel slecht in vergelijking met SBS 6 en NPO 1. De grote familiezender wist op prime time maar 663.000 kijkers te bereiken. Het hoogtepunt van RTL 4 lag in de vooravond, waar het Half Acht nieuws 780.000 kijkers trok.

Bekijk Mijn Laatste Keer op TVblik.nl/mijn-laatste-keer