Favoriet bookmakers door naar finale Songfestival

Favoriet bookmakers door naar finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Zweedse inzending van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen, Måns Zelmerlöw, is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Måns staat al lange tijd met zijn nummer Heroes op de eerste plaats bij de bookmakers, gevolgd door Rusland, Italië, Australië en Estland.

Naast Zweden wisten donderdagavond ook Litouwen, Polen, Slovenië, Noorwegen, Montenegro, Cyprus, Azerbeidzjan, Letland en Israël een plaats te bemachtigen voor de finale van de 60ste editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen dinsdag bemachtigden Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België een plaats voor de finale. Trijntje Oosterhuis wist namens Nederland geen finaleplaats te bemachtigen, zij kreeg dinsdag te weinig stemmen.

De tien beste landen van afgelopen dinsdag en de tien beste landen van donderdag staan samen met Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk in de finale. Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk behoren tot de “Big Five” en staat daardoor elk jaar automatisch in de finale. Oostenrijk staat in de finale door de winst van vorig jaar.

Ook Australië staat al in de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Het niet-Europese land mag ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival eenmalige meedoen. Australië hoefde daarom ook niet mee te doen aan de halve finale.

De finale van het Eurovisie Songfestival is zaterdag, 23 mei, om 21:00 uur te zien op NPO 1.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival