Videoland 100% onderdeel van RTL

Videoland 100% onderdeel van RTL

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL Nederland heeft zijn belang in Videoland uitgebreid van 65% naar 100%. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

Arno Otto, managing director RTL Digital: “De overname van Videoland is een logische volgende stap in onze strategie met betrekking tot VOD. Hiermee verankeren we dit groeiende VOD-platform definitief in de core business van RTL Nederland.

Voor de consument betekent dit winst, namelijk een investering in een nog rijker, kwalitatief aanbod. Dat Nederland daar op zit te wachten, wordt onderstreept door het succes van ‘Zwarte Tulp’. There’s many more to come.”

Met deze nieuwe stap verlaat oprichter en ondernemer Co Mast Videoland. Hij licht toe: “Ik ben trots op het bedrijf dat ik heb opgebouwd. Met de kracht van RTL hebben we de solide basis van Videoland de afgelopen anderhalf jaar nog verder uitgebouwd. De samenwerking was zo vruchtbaar dat het mij nu de kans biedt om een nieuwe weg in te slaan.” Mast blijft als ambassadeur betrokken bij het bedrijf. Hij is ad interim opgevolgd door Sven Sauvé, COO bij RTL Nederland.

RTL Nederland verwierf in augustus 2013 65% van de aandelen van The Entertainment Group (TEG), het moederbedrijf van Videoland.
Op 30 maart lanceerde Videoland de eerste grote Nederlandse serie speciaal gemaakt voor het VOD-platform: ‘Zwarte Tulp’.
‘Zwarte Tulp’ is de best bekeken serie van de afgelopen maand.

Een kwart van de Videoland klanten keek de serie al in de eerste drie weken na lancering.
Vanaf eind mei is naast seizoen 1 het tweede seizoen van de internationale hitserie Broadchurch exclusief te zien bij Videoland.
Videoland is nu ook beschikbaar op Playstation 3 & 4, naast laptop/PC en de apps voor tablet, smartphone en smart TV.

Arno Otto vervolgt: “Co Mast is zich altijd bewust geweest dat stilstand achteruitgang betekent. Hij heeft Videoland met veel succes door verschillende tijdperken geloodst: van video naar DVD en van videotheek naar online. Ik wil hem bedanken voor waar hij het bedrijf nu heeft gebracht.”