‘Duitse Utopia in scene gezet’

‘Duitse Utopia in scene gezet’

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Duitse versie van Utopia, Newtopia, heeft een grote blunder gemaakt. Op de livestreams was per ongelijk te zien en te horen hoe een productiemedewerkster van Talpa, producent van Utopia, een uur lang overleg voerde met de Duitse kandidaten van Newtopia.

Het realityprogramma van John de Mol is niet alleen in Duitsland in scene gezet, maar ook in Nederland is alles nep volgens de productiemedewerkster. De productiemedewerkster zei tijdens het overleg met de kandidaten dat dit soort geheime ontmoetingen ook bij de Nederlandse Utopia plaatsvinden.

Tijdens het overleg werd onder andere besproken wat de kandidaten van Newtopia de komende periode moeten gaan doen. Een van de dingen die de Duitse Utopianen moeten gaan doen volgens de medewerkster is een tattoo-shop openen. Om het gesprek niet uit te laten lekken werd het gesprek om twee uur ’s nachts gehouden en werden de camera’s op andere plekken gericht. Eén camera werd echter vergeten en zond alles live uit op de website van Newtopia.

Door de vele woedende reacties van de kijkers heeft de Duitse tv-zender Sat.1  een reactie gegeven op het incident. Volgens de tv-zender weten hun er niks vanaf. “Deze actie werd niet met Sat.1 besproken.” Volgens Sat.1 was de productiemedewerkster dronken. “Zulke gesprekken zijn niet in het belang van Sat.1”, aldus de zender. In de Duitse media wordt Newtopia nu ‘Faketopia’ genoemd.

Bekijk Utopia op TVblik.nl/utopia