Kwartfinales Europa League donderdag bij RTL 7

Kwartfinales Europa League donderdag bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL 7 zendt op donderdag 16 april de kwartfinales uit van de Europa League. De wedstrijd VFL Wolfsburg – Napoli is deze avond zelfs live te volgen.

VFL Wolfsburg staat op de tweede plaats in de Bundesliga. Hun boomlange spits, de Nederlander Bas Dost, is de nummer 4 van de topscorerslijst van de Duitse competitie en maakte dit jaar zijn debuut in het Nederlands elftal.

Maar ook Napoli, de nummer 4 van de Italiaanse Serie A, heeft een speler met een ‘Oranje-randje’: Jonathan de Guzman maakt deel uit van de selectie en hij kwam tot nu toe 14 keer uit voor het Nederlands elftal. De Belg Dries Mertens speelt er ook, hij kwam eerder in de Eredivisie uit voor PSV en FC Utrecht.

Het commentaar bij deze live uitgezonden wedstrijd komt van Leo Driessen en in de studio nemen Wilfred Genee, Johan Derksen en Wim Kieft plaats voor de voor- en nabeschouwing. De Europa League-avond bij RTL 7 wordt afgesloten met de samenvattingen van de drie andere kwartfinales: Dinamo Kiev – Fiorentina, Club Brugge - Dnjepr Dnjepropetrovsk (dat Ajax in de voorgaande speelronde wist uit te schakelen) en Sevilla – Zenit St. Petersburg.

De returns zijn op donderdag 23 april.

RTL 7, donderdag 16 april:
20:30 uur VFL Wolfsburg – Napoli
23:15 uur Samenvattingen