College Tour verhuist van NPO 3 naar NPO 2

College Tour verhuist van NPO 3 naar NPO 2

Geschreven door Daniël Schalk

College Tour, de talkshow van Twan Huys, verhuist van NPO 3 naar NPO 2. Frans Klein, tv-directeur van de NPO, laat weten dat het programma daar beter past ‘qua profiel’. De verhuizing van College Tour is onderdeel van de plannen om de profielen van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 aan te scherpen.

NPO 1 is er voor het brede publiek, NPO 2 voor de verdieping en NPO 3 voor jongeren, en dat onderscheid moet duidelijker worden. “Een licht programma als Man Bijt Hond, bijvoorbeeld, is nu niet helemaal op zijn plek op NPO 2”, schrijft het NRC.

Het is de bedoeling van de NPO om de tv-zenders een duidelijker profiel te geven. “Er komen grotere verschillen“, laat Klein weten. De tv-directeur wilt verder niks zeggen over de concrete gevolgen voor bepaalde NPO-programma’s. De gevolgen voor een programma als Man Bijt Hond kunnen fors zijn, omdat er op NPO 1 geen geschikt tijdstip is voor het programma, dat het nu wel heeft.

Het overkwam Lingo eerder ook al. Het programma moest plaatsmaken voor De Wereld Draait Door op NPO 1 en verhuisde naar NPO 2. Alleen de kijkers wisten het programma niet meer te vinden waardoor de kijkcijfers dramatisch daalde. Het gevolg was dat het programma van de buis werd gehaald.

Bekijk College Tour op TVblik.nl/college-tour