De kwis en tante Es op zondag!

De kwis en tante Es op zondag!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Voetbal op zaterdagavond zorgt ervoor dat Paul de Leeuw en tante Es (eenmalig) moeten verhuizen naar de zondagavond. Het Nederlands elftal speelt in de Amsterdam Arena een wedstrijd tegen Turkije. Vanaf 20.00 uur staat NPO 1 geheel in het teken van deze wedstrijd.

Het gevolg van de voetbalwedstrijd is dat Paul de Leeuw's programma De kwis moet verhuizen van de zaterdag naar de zondag. Zijn mannen van De kwis verhuizen met hem mee. De kwis zal voor eenmalig op zondagavond te zien zijn, direct na het NOS Journaal van 20.00 uur op NPO 1.

Niet alleen Paul moet verhuizen ook tante Es mag haar koffers pakken. De vrolijkste tante van Nederland maakt ook een uitstapje naar de zondagavond. Dat ding van tante Es zal rond 22.05 uur te zien zijn op NPO 1, direct na de TV Show met presentator Ivo Niehe.

Het andere programma van de zaterdagavond, Schaep Ahoy, houdt haar koers recht en verhuisd niet mee naar de zondag. De derde aflevering van dit comedyserie zal op zaterdag 4 april 2015 te zien zijn, direct na De kwis. Dit laat de KRO via Twitter weten.

Het NOS Journaal van 20.00 uur moet zaterdagavond ook verhuizen. Niet naar een andere dag, maar naar een andere zender. Om 20.00 uur is het Journaal te volgen via NPO 2.

Nog even in het kort:

De kwis is zondagavond om 20.30 uur te zien op NPO 1 (in plaats van zaterdagavond)
Dat ding van tante Es is zondagavond om 22.05 uur te zien op NPO 1 (in plaats van zaterdagavond)
Schaep Ahoy is zaterdagavond niet te zien
Het NOS Journaal van 20.00 uur is zaterdagavond te zien op NPO 2 (in plaats van NPO 1)

Voor wie geen genoeg kan krijgen van De kwis, Schaep Ahoy en Dat ding van tante Es, kan het allemaal terug kijken via TV Blik.